HR  |  EN

NASLOVNA

 

   

UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

 

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA

 

ATELIJER PULITIKA

Radno vrijeme za posjetitelje:
Umjetnička galerija Dubrovnik, Galerija Dulčić Masle Pulitika, Atelijer Pulitika: 9:00- 15:00 sati

Radno vrijeme za blagdane:
25. prosinca, na Božić, 26. prosinca, na Stjepandan, 1. siječnja, na Novu Godinu, 3. veljače, na blagdan Svetoga Vlaha te na Uskrs Umjetnička galerija Dubrovnik zatvorena je za posjetitelje.

Ponedjeljkom zatvoreno.
Vodstvo prema dogovoru na tel.:
020 426 590

više...

 

Galerija Dulčić / Masle / Pulitika otvorena je 1997. godine u kući na Držićevoj poljani 1, koju je nakon Domovinskog rata obnovila hrvatska vlada s namjerom da posluži i kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna nesretno stradalog u avionskoj nesreći pri dolasku u Dubrovnik 1996.

više...

 

Đuro Pulitika rođen je 26. siječnja 1922. godine u selu Bosanka pokraj Dubrovnika. Osnovnu i srednju školu završava u Dubrovniku. Godine 1941. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Napušta je 1943., ali se ponovo vraća 1945. Ostaje do 1947. kada je ponovo, bespovratno, napušta.

više...


 
  VIDLJIVE
međuinstitucionalni projekt i izložba

----------------------------------------------------

 


BRANKO KOVAČEVIĆ (1911.-1988.)
Iz dubrovačkih zbirki

----------------------------------------------------

 

JASLICE U GALERIJI
instalacija u prostoru

-------------------------------------------------


Međuinstitucionalni projekt i izložba Vidljive je nastao u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Umjetničke galerije Dubrovnik, Muzeja likovnih umjetnosti Osijek i Galerije umjetnina u Splitu. U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik izložbai se može razgledati do 26. svibnja 2024.

 

više...

 Izložba Branko Kovačević (1911. – 1988.) – Iz dubrovačkih zbirki bila je otvorena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik od 14. prosinca 2023. do 24. ožujka 2024. Izložba se bavi interpretacijom opusa Branka Kovačevića i ističe njegove najvažnije preokupacije u određenim periodima - dijalog s nasljeđem moderniteta, shvaćanje forme i prostora te poglavito odnos prema dubrovačkom ambijentu. više...
 
 


U atriju Umjetničke galerije Dubrovnik 3. prosinca 2023. predstavljena je umjetnička instalacija Jaslice u Galeriji, zajednički projekt Umjetničke galerije Dubrovnik i Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, a koji je organiziran u sklopu programa ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala. Autorice su Ivona Šimunović i Dubravka Tullio, a instalacija se mogla razgledati  do 6. siječnja 2024.više...