HR  |  EN

NASLOVNA

POGLED U KRETANJA - DJELA IZ ZBIRKE UMJETNIČKE GALERIJE DUBROVNIK--------------------------------------------------

   

UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

 

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA

 

ATELIJER PULITIKA

Radno vrijeme za posjetitelje:
Umjetnička galerija Dubrovnik i Galerija Dulčić Masle Pulitika: 09:00- 20:00 sati
Atelijer Pulitika: 09:00 - 15:00 sati

Radno vrijeme za blagdane:
25. prosinca, na Božić, 26. prosinca, na Stjepandan, 1. siječnja, na Novu Godinu, 3. veljače, na blagdan Svetoga Vlaha te na Uskrs Umjetnička galerija Dubrovnik zatvorena je za posjetitelje.

Ponedjeljkom zatvoreno.
Za djecu besplatno.
Građani Dubrovnika besplatno.
Vodstvo prema dogovoru na tel.:
020 426 590

 

Galerija Dulčić / Masle / Pulitika otvorena je 1997. godine u kući na Držićevoj poljani 1, koju je nakon Domovinskog rata obnovila hrvatska vlada s namjerom da posluži i kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna nesretno stradalog u avionskoj nesreći pri dolasku u Dubrovnik 1996.

više...

 

Đuro Pulitika rođen je 26. siječnja 1922. godine u selu Bosanka pokraj Dubrovnika. Osnovnu i srednju školu završava u Dubrovniku. Godine 1941. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Napušta je 1943., ali se ponovo vraća 1945. Ostaje do 1947. kada je ponovo, bespovratno, napušta.

više...


 

 

 

Lapis Lazuli Nikolina Šimunović

POGLED U KRETANJA - IZ ZBIRKE UGD

----------------------------------------------------

 

KRHKOST I SNAGA ŽENE – IZBOR SKULPTURE IZ ZBIRKE UGD

----------------------------------------------------

 

NIKOLINA ŠIMUNOVIĆ
LAPIS LAZULI

-------------------------------------------------

Novi postav Umjetničke galerije Dubrovnik pod nazivom Pogled u kretanja – djela  iz zbirke UGD obuhvaća vremensko razdoblje od početka moderne umjetnosti u Hrvatskoj gdje se kao začetnici novog smjera u umjetnosti posebice ističu Vlaho Bukovac i Mato Celestin Medović do suvremenih tendencija u umjetnosti na dubrovačkoj i hrvatskoj sceni. Izložba ostaje otvorena do kraja svibnja 2021. godine.


više...

 

 

Izložba  pod nazivom „Krhkost i snaga žene“ obuhvaća skulpture hrvatskih umjetnika u razdoblju od prve polovice 20. stoljeća do kraja 60tih godina prošlog stoljeća, a u Galeriji Dulčić Masle Pulitika može se posjetiti do kraja svibnja 2021. godine. Kustosica izložbe je kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, Andrea Batinić. 
 

Izložba dubrovačke umjetnice Nikoline Šimunović bit će otvorena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u četvrtak, 27. svibnja u 20 sati. Izložbom umjetnica obilježava 20 godina izlaganja.

Kustosica izložbe je Anita Ruso, a izložba ostaje otvorena do 18. srpnja 2021. godine.

više ...