HR  |  EN

NASLOVNA

 

   

UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

 

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA

 

ATELIJER PULITIKA

Radno vrijeme za posjetitelje:
Umjetnička galerija Dubrovnik, Galerija Dulčić Masle Pulitika: 09:00- 20:00 sati
Atelijer Pulitika: 09:00 - 15:00 sati

Radno vrijeme za blagdane:
25. prosinca, na Božić, 26. prosinca, na Stjepandan, 1. siječnja, na Novu Godinu, 3. veljače, na blagdan Svetoga Vlaha te na Uskrs Umjetnička galerija Dubrovnik zatvorena je za posjetitelje.

Ponedjeljkom zatvoreno.
Za djecu besplatno.
Građani Dubrovnika besplatno.
Vodstvo prema dogovoru na tel.:
020 426 590

 

Galerija Dulčić / Masle / Pulitika otvorena je 1997. godine u kući na Držićevoj poljani 1, koju je nakon Domovinskog rata obnovila hrvatska vlada s namjerom da posluži i kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna nesretno stradalog u avionskoj nesreći pri dolasku u Dubrovnik 1996.

više...

 

Đuro Pulitika rođen je 26. siječnja 1922. godine u selu Bosanka pokraj Dubrovnika. Osnovnu i srednju školu završava u Dubrovniku. Godine 1941. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Napušta je 1943., ali se ponovo vraća 1945. Ostaje do 1947. kada je ponovo, bespovratno, napušta.

više...


 


 

 


 

 
 MARO MITROVIĆ: NEUTRALNA PLOVNOST

----------------------------------------------------

 

VLAHO BUKOVAC (1855. – 1922.)
Rekapitulacija -iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik

----------------------------------------------------

 

NIKO ANČIĆ: DOGAĐANJE BOJE

-------------------------------------------------

Velika retrospektivna izložba dubrovačkog umjetnika, Mara Mitrovića pod nazivom „Neutralna plovnost“ otvorena je u četvrtak, 27. listopada Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Kustosica izložbe je Jelena Tamindžija Donnart, a izložba ostaje otvorena do 9. prosinca 2022.

 

 više... 

Izložba povodom stogodišnjice smrti Vlaha Bukovca (1855. – 1922.), utemeljitelja hrvatskog modernog slikarstva otvorena je u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u srijedu, 7. rujna. Autorica izložbe je muzejska savjetnica Umjetničke galerije Dubrovnik, dr.sc. Rozana Vojvoda, a izložba se mogla pogledati do 23. listopada 2022.

 više...


 

Izložba suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, Nika Ančića pod nazivom „Događanje boje“, autora povjesničara umjetnosti i likovnoga kritičara Stanka Špoljarića, otvorena je u četvrtak, 1. rujna u prepunoj Galeriji Dulčić Masle Pulitika, a bila je otvorena do nedjelje, 23. listopada 2022. 

 

više...