HR  |  EN

NASLOVNA

 

   

UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

 

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA

 

ATELIJER PULITIKA

Radno vrijeme za posjetitelje:
Umjetnička galerija Dubrovnik, Galerija Dulčić Masle Pulitika, Atelijer Pulitika: 9:00- 15:00 sati

Radno vrijeme za blagdane:
25. prosinca, na Božić, 26. prosinca, na Stjepandan, 1. siječnja, na Novu Godinu, 3. veljače, na blagdan Svetoga Vlaha te na Uskrs Umjetnička galerija Dubrovnik zatvorena je za posjetitelje.

Ponedjeljkom zatvoreno.
Vodstvo prema dogovoru na tel.:
020 426 590

više...

 

Galerija Dulčić / Masle / Pulitika otvorena je 1997. godine u kući na Držićevoj poljani 1, koju je nakon Domovinskog rata obnovila hrvatska vlada s namjerom da posluži i kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna nesretno stradalog u avionskoj nesreći pri dolasku u Dubrovnik 1996.

više...

 

Đuro Pulitika rođen je 26. siječnja 1922. godine u selu Bosanka pokraj Dubrovnika. Osnovnu i srednju školu završava u Dubrovniku. Godine 1941. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Napušta je 1943., ali se ponovo vraća 1945. Ostaje do 1947. kada je ponovo, bespovratno, napušta.

više...


 
 


 MEDITERAN U HRVATSKOM SLIKARSTVU 20. I 21. STOLJEĆA

----------------------------------------------------

 


IVO DIMNIĆ: TIŠINA

----------------------------------------------------

 

ALEM KORKUT: PRIVREMENO

-------------------------------------------------

Izložba Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća bit će otvorena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u petak, 19. srpnja u 21 sat.
Izložba je nastala u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i Umjetničke galerije Dubrovnik te je dio izložbenog programa 75. Dubrovačkih ljetnih igara. Autorica izložbe je Iva Körbler, a kustosica Ivona Šimunović, Umjetnička galerija Dubrovnik.

 

 

 

 

 

 

 
Izložba multimedijalnog suvremenog dubrovačkog umjetnika Iva Dimnića pod nazivom "Tišina" bit će otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u petak, 28. lipnja u 20 sati. Kustosica izložbe i autorica teksta u katalogu je Petra Golušić, muzejska savjetnica Umjetničke galerije Dubrovnik. Izložba ostaje otvorena do nedjelje, 11. kolovoza 2024.
 više...

 

 


 

Izložba „Privremeno“ Alema Korkuta, jednog od najzanimljivijih hrvatskih kipara srednje generacije otvorit će se u subotu, 8. lipnja u 20 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Kustosica izložbe je dr.s.c Rozana Vojvoda, muzejska savjetnica Umjetničke galerije Dubrovnik. Izložba je bila otvorena do 14. srpnja 2024.

 

 

 više...