HR  |  EN

NASLOVNA

 

   

UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

 

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA

 

ATELIJER PULITIKA

Radno vrijeme za posjetitelje:
Umjetnička galerija Dubrovnik, Galerija Dulčić Masle Pulitika: 09:00- 20:00 sati
Atelijer Pulitika: 09:00 - 15:00 sati

Radno vrijeme za blagdane:
25. prosinca, na Božić, 26. prosinca, na Stjepandan, 1. siječnja, na Novu Godinu, 3. veljače, na blagdan Svetoga Vlaha te na Uskrs Umjetnička galerija Dubrovnik zatvorena je za posjetitelje.

Ponedjeljkom zatvoreno.
Za djecu besplatno.
Građani Dubrovnika besplatno.
Vodstvo prema dogovoru na tel.:
020 426 590

 

Galerija Dulčić / Masle / Pulitika otvorena je 1997. godine u kući na Držićevoj poljani 1, koju je nakon Domovinskog rata obnovila hrvatska vlada s namjerom da posluži i kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna nesretno stradalog u avionskoj nesreći pri dolasku u Dubrovnik 1996.

više...

 

Đuro Pulitika rođen je 26. siječnja 1922. godine u selu Bosanka pokraj Dubrovnika. Osnovnu i srednju školu završava u Dubrovniku. Godine 1941. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Napušta je 1943., ali se ponovo vraća 1945. Ostaje do 1947. kada je ponovo, bespovratno, napušta.

više...


 

 

  

 ĐURO PULITIKA: RETROSPEKTIVA

----------------------------------------------------

 

 "NIJE ON KRIV, ON JE SLIKAR!"

----------------------------------------------------

 

MARO MITROVIĆ: NEUTRALNA PLOVNOST

-------------------------------------------------

Povodom stogodišnjice rođenja velikog dubrovačkog slikara Đura Pulitike u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik uz mnoštvo je posjetitelja u četvrtak, 15. prosinca otvorena velika retrospektivna izložba.
Izložbu je službeno otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnik, Mato Franković, a o izložbi i samom slikaru govorili su ravnatelj UGD, Tonko Smokvina, autor izložbe, Zdenko Tonković, koautorica izložbe, muzejska savjetnica UGD, dr.sc. Rozana Vojvoda, autorica cjeline o crtežima, kustosica UGD, Jelena Tamindžija Donnart. Izložba ostaje otvorena do 5. ožujka 2023.

više...

 

U Atelijeru Pulitika u četvrtak, 8. prosinca otvorena je dokumentarna izložba „Nije on kriv, on je slikar!“ povodom obilježavanja 100. obljetnice od rođenja slikara Đura Pulitike, čija je kustosica muzejska dokumentaristica UGD, Marijeta Radić. Ova izložba, na kojoj je po prvi put prikazan izbor iz bogate i vrijedno sakupljane dokumentarne građe o životu i radu slikara Đura Pulitike (1922. - 2006.), uvod je u veliku, retrospektivnu izložbu Đura Pulitike. Izložba ostaje otvorena do 5. ožujka 2023.

više...

 

Velika retrospektivna izložba dubrovačkog umjetnika, Mara Mitrovića pod nazivom „Neutralna plovnost“ otvorena je u četvrtak, 27. listopada Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Kustosica izložbe je Jelena Tamindžija Donnart, a izložba je bila otvorena do 9. prosinca 2022.

 

 više...