HR  |  EN

NASLOVNA

   

UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

 

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA

 

ATELIJER PULITIKA

Radno vrijeme za posjetitelje:
Umjetnička galerija Dubrovnik i Galerija Dulčić Masle Pulitika: 09:00- 20:00 sati
Atelijer Pulitika: 09:00 - 15:00 sati


Radno vrijeme za blagdane:
25. prosinca, na Božić, 26. prosinca, na Stjepandan, 1. siječnja, na Novu Godinu, 3. veljače, na blagdan Svetoga Vlaha te na Uskrs Umjetnička galerija Dubrovnik zatvorena je za posjetitelje.

Ponedjeljkom zatvoreno.
Za djecu besplatno.
Građani Dubrovnika besplatno.
Vodstvo prema dogovoru na tel.:
020 426 590

 

Galerija Dulčić / Masle / Pulitika otvorena je 1997. godine u kući na Držićevoj poljani 1, koju je nakon Domovinskog rata obnovila hrvatska vlada s namjerom da posluži i kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna nesretno stradalog u avionskoj nesreći pri dolasku u Dubrovnik 1996.

više...

 

Đuro Pulitika rođen je 26. siječnja 1922. godine u selu Bosanka pokraj Dubrovnika. Osnovnu i srednju školu završava u Dubrovniku. Godine 1941. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Napušta je 1943., ali se ponovo vraća 1945. Ostaje do 1947. kada je ponovo, bespovratno, napušta.

više...

 
  

 


POGLED U KRETANJA - DJELA IZ ZBIRKE UMJETNIČKE GALERIJE DUBROVNIK

--------------------------------------------------

 

KRHKOST I SNAGA ŽENE – IZBOR SKULPTURE IZ ZBIRKE UGD

--------------------------------------------------------

 

LOVRO ARTUKOVIĆ: USPORAVANJE

-------------------------------------------------

Novi postav Umjetničke galerije Dubrovnik pod nazivom Pogled u kretanja – djela  iz zbirke UGD obuhvaća vremensko razdoblje od početka moderne umjetnosti u Hrvatskoj gdje se kao začetnici novog smjera u umjetnosti posebice ističu Vlaho Bukovac i Mato Celestin Medović do suvremenih tendencija u umjetnosti na dubrovačkoj i hrvatskoj sceni. Izložba ostaje otvorena do kraja svibnja 2021. godine.


više...

 

 

Izložba  pod nazivom „Krhkost i snaga žene“ obuhvaća skulpture hrvatskih umjetnika u razdoblju od prve polovice 20. stoljeća do kraja 60tih godina prošlog stoljeća, a u Galeriji Dulčić Masle Pulitika može se posjetiti do kraja svibnja 2021. godine. Kustosica izložbe je kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, Andrea Batinić. 

 

više...

 

Izložba hrvatskog slikara s berlinskom adresom Lovra Artukovića otvorena je virtualno u četvrtak, 10. prosinca 2020. godine. Organizatori izložbe su Umjetnička galerija Dubrovnik i Umjetnički paviljon u Zagrebu. Autorica izložbe je Leonida Kovač, dok je kustosica izložbe u Dubrovniku Jelena Tamindžija. Izložba se mogla pogledati do nedjelje, 28.2.2021. godine.

više...