HR  |  EN

NASLOVNA

   

UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

 

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA

 

ATELIJER PULITIKA

Radno vrijeme za posjetitelje:
Umjetnička galerija Dubrovnik i Galerija Dulčić Masle Pulitika: 10:00- 18:00 sati
Atelijer Pulitika: 10:00 - 15:00 sati


Radno vrijeme za blagdane:
25. prosinca, na Božić, 26. prosinca, na Stjepandan, 1. siječnja, na Novu Godinu, te 3. veljače, na blagdan Svetoga Vlaha Umjetnička galerija Dubrovnik zatvorena je za posjetitelje.

Ponedjeljkom zatvoreno.
Za djecu besplatno.
Građani Dubrovnika besplatno.
Vodstvo prema dogovoru na tel.:
020 426 590

 

Galerija Dulčić / Masle / Pulitika otvorena je 1997. godine u kući na Držićevoj poljani 1, koju je nakon Domovinskog rata obnovila hrvatska vlada s namjerom da posluži i kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna nesretno stradalog u avionskoj nesreći pri dolasku u Dubrovnik 1996.

više...

 

Đuro Pulitika rođen je 26. siječnja 1922. godine u selu Bosanka pokraj Dubrovnika. Osnovnu i srednju školu završava u Dubrovniku. Godine 1941. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Napušta je 1943., ali se ponovo vraća 1945. Ostaje do 1947. kada je ponovo, bespovratno, napušta.

više...

 


 
 
 
KATARINA ALAMAT KUSIJANOVIĆ: MENSURA

--------------------------------------------------

 

LOVRO ARTUKOVIĆ: USPORAVANJE

--------------------------------------------------------

 

MATO CELESTIN MEDOVIĆ (1857-1920) – izložba povodom stogodišnjice smrti slikara

-------------------------------------------------

Izložba dubrovačke suvremene umjetnice Katarine Alamat Kusijanović otvorena je u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u četvrtak, 17. prosinca. Kustosica izložbe je viša kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, Petra Golušić, a izložba ostaje otvorena do 28. veljače 2021. godine.

više...


 

 

Izložba hrvatskog slikara s berlinskom adresom Lovra Artukovića otvorena je virtualno u četvrtak, 10. prosinca u 13:00 sati. Organizatori izložbe su Umjetnička galerija Dubrovnik i Umjetnički paviljon u Zagrebu. Autorica izložbe je Leonida Kovač, dok je kustosica izložbe u Dubrovniku Jelena Tamindžija. Izložba ostaje otvorena do nedjelje, 28.2.2021. godine.

više...

 

 

Izložba kojom se obilježava stogodišnjica smrti Mata Celestina Medovića, jednog od najvažnijih predstavnika hrvatskog modernog slikarstva, obuhvaća djela iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik – portrete, djela sakralne motivike, mrtve prirode i pejzaže, te različite studije. Kustosica izložbe je dr.sc. Rozana Vojvoda, a izložba ostaje otvorena do 28. veljače.

više...