HR  |  EN

NASLOVNA

   

UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

 

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA

 

ATELIJER PULITIKA

Radno vrijeme za posjetitelje:
Umjetnička galerija Dubrovnik i Galerija Dulčić Masle Pulitika: 10:00- 18:00 sati
Atelijer Pulitika: 10:00 - 15:00 sati


Radno vrijeme za blagdane:
25. prosinca, na Božić, 26. prosinca, na Stjepandan, 1. siječnja, na Novu Godinu, te 3. veljače, na blagdan Svetoga Vlaha Umjetnička galerija Dubrovnik zatvorena je za posjetitelje.

Ponedjeljkom zatvoreno.
Za djecu besplatno.
Građani Dubrovnika besplatno.
Vodstvo prema dogovoru na tel.:
020 426 590

 

Galerija Dulčić / Masle / Pulitika otvorena je 1997. godine u kući na Držićevoj poljani 1, koju je nakon Domovinskog rata obnovila hrvatska vlada s namjerom da posluži i kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna nesretno stradalog u avionskoj nesreći pri dolasku u Dubrovnik 1996.

više...

 

Đuro Pulitika rođen je 26. siječnja 1922. godine u selu Bosanka pokraj Dubrovnika. Osnovnu i srednju školu završava u Dubrovniku. Godine 1941. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Napušta je 1943., ali se ponovo vraća 1945. Ostaje do 1947. kada je ponovo, bespovratno, napušta.

više...

 
 
 


 
 Drugi grad – izbor radova splitskih i dubrovačkih suvremenih umjetnika/ca

--------------------------------------------------

 

MATO CELESTIN MEDOVIĆ (1857-1920) – izložba povodom stogodišnjice smrti slikara

--------------------------------------------------------

 

DIJALOZI: MODERNA I SUVREMENA UMJETNOST IZ ZBIRKE UGD

-------------------------------------------------

Drugi grad – izbor radova splitskih i dubrovačkih suvremenih umjetnika/ca, zajednički projekt Umjetničke galerije Dubrovnik i Galerije umjetnina iz Splita otvorena je u subotu, 7. studenoga 2020. u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Izložba čije su kustosice Jasminka Babić i Rozana Vojvoda ostaje otvorena do 6. prosinca 2020.

više...


 

 

Izložba kojom se obilježava stogodišnjica smrti Mata Celestina Medovića, jednog od najvažnijih predstavnika hrvatskog modernog slikarstva, obuhvaća djela iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik – portrete, djela sakralne motivike, mrtve prirode i pejzaže, te različite studije. Kustosica izložbe je dr.sc. Rozana Vojvoda, a izložba ostaje otvorena do 31. siječnja.

više...


 

 

Izložba „Dijalozi - moderna i suvremena umjetnost iz zbirke UGD“ se od petka, 5. lipnja može pogledati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, a svakog četvrtka, izložba će po cjelinama biti predstavljena i virtualno, na Facebook stranici UGD. Kustosica izložbe je viša kustosica UGD, dr. sc. Rozana Vojvoda. Izložba se može razgledati do kraja listopada 2020. godine.

više...