HR  |  EN

NASLOVNA

 
 

UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

 

GALERIJA DULČIĆ MASLE PULITIKA

 

ATELIJER PULITIKA

Radno vrijeme za posjetitelje:
Umjetnička galerija Dubrovnik, Galerija Dulčić Masle Pulitika i Atelijer Pulitika: 10:00- 18:00 sati
Radno vrijeme za blagdane:
25. prosinca, na Božić, 26. prosinca, na Stjepandan, 1. siječnja, na Novu Godinu, te 3. veljače, na blagdan Svetoga Vlaha Umjetnička galerija Dubrovnik zatvorena je za posjetitelje.

Ponedjeljkom zatvoreno.
Za djecu besplatno.
Građani Dubrovnika besplatno.
Vodstvo prema dogovoru na tel.:
020 426 590

 

 

Galerija Dulčić / Masle / Pulitika otvorena je 1997. godine u kući na Držićevoj poljani 1, koju je nakon Domovinskog rata obnovila hrvatska vlada s namjerom da posluži i kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna nesretno stradalog u avionskoj nesreći pri dolasku u Dubrovnik 1996.

više...

 

Đuro Pulitika rođen je 26. siječnja 1922. godine u selu Bosanka pokraj Dubrovnika. Osnovnu i srednju školu završava u Dubrovniku. Godine 1941. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Napušta je 1943., ali se ponovo vraća 1945. Ostaje do 1947. kada je ponovo, bespovratno, napušta.

više...

 

     

Upisivanje grada: Izložba iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik

--------------------------------------------------------

 

Izložba Đura Sedera Sederotonin

--------------------------------------------------------

 

Otvorenje izložbe ANTUN MASLE (1919.-1967.) retrospektivna izložba o 100. obljetnici slikarova rođenja

--------------------------------------------------------

Upisivanje grada: Izložba iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik čija je kustosica Jelena Tamindžija otvorena je virtualno na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, a u Galeriji Dulčić Masle Pulitika se može pogledati do 28. lipnja 2020.

 

više...

 

Izložba jednog od najvažnijih hrvatskih slikara moderne, postmoderne i suvremene umjetnosti, Đura Sedera pod nazivom Sederotonin otvorena je u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik 5. ožujkaKustos izložbe je Feđa Gavrilović, a izložba ostaje otvorena do nedjelje, 31. svibnja 2020.

više...

Stručno vodstvo kroz izložbu - 29.5.2020. u 10:00

 

Velika izložba ANTUN MASLE (1919.-1967.)  retrospektivna izložba o 100. obljetnici slikarova  rođenja otvorena je u prepunoj Umjetničkoj galeriji  Dubrovnik u subotu, 14. prosinca. Na otvorenju su  govorili ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik, Tonko Smokvina, viša kustosica Umjetničke galerije  Dubrovnik, Rozana Vojvoda, povjesničar umjetnosti,  autor izložbe Igor Zidić, a izložbu je službeno otvorio  gradonačelnik Grada Dubrovnika, Mato Franković. 

Izložba je bila otvorena do nedjelje, 1. ožujka 2020.

Fotogalerija s otvorenja izložbe.